Corrosie inspectie

Mentor UT van Baker Hughes GE

De Mentor UT is een krachtig en robuust ultrasoon instrument voor het eenvoudig in kaart brengen van corrosie. Door het brede scala aan connectiviteitmogelijkheden en het heldere touchscreen is de Mentor UT het instrument van vandaag én van de toekomst. De slimme software stelt gebruikers in staat om zelf werkprocedures op te stellen en deze als een app te laten gebruiken tijdens de inspectie.

De belangrijkste voordelen van de Mentor UT

  • Hoogwaardige phased array taster met 32 elementen
  • Aansluitmogelijkheid voor conventioneel kanaal
  • 18 KHz PRF (pulsen per seconde)
  • IP65 gecertificeerd

Nieuwe functies

  • De integrale adapter om een tot max. 32 element lineaire PA probe met Tyco/Phasor adapter direct aan de Mentor UT te verbinden!
  • Adapter voor de populaire Ipex probe connector. Te gebruiken op de Mentor UT en op de MUX!

De Mentor UT maakt het uitvoeren van inspecties een stuk eenvoudiger doordat er voor iedere inspectie een aparte werkprocedure geconfigureerd kan worden. De gebruiker heeft zelf de mogelijkheid om diverse werkprocedures in de Mentor UT te installeren zodat bij de start van een inspectie alleen juiste procedure gekozen dient te worden.

De duidelijke afbeeldingen helpen de inspecteur onder andere bij het kiezen van de juiste probe, het uitvoeren van de kalibraties en het genereren van rapportages. Deze werkwijze brengt een flinke besparing op opleidingskosten met zich mee.

Doordat de Mentor UT standaard is uitgerust met een breed aantal aansluitingen en verbindingsmogelijkheden is het instrument uiterst flexibel in gebruik. Naast het aansluiten van de phased array probe is het ook mogelijk een een conventionele probe aan te sluiten en met één druk op het scherm te switchen van phased array naar conventioneel.

De ingebouwde en krachtige WiFi adapter maakt het mogelijk om de Mentor UT te gebruiken in combinatie met InspectionWorks Connect. De gebruiker kan de beelden op het instrument tijdens de inspectie live streamen met een collega die zich aan de andere kant van de wereld bevindt.