Magnetisch onderzoek

Voor het snel en vakkundig visualiseren van oppervlaktescheuren biedt Helling een compleet pakket aan oplossingen aan voor zowel penetrant als magnetisch onderzoek. Helling is opgericht in 1863 en heeft als lid van de vereniging voor NDT in onder andere Duitsland, Rusland, Amerika en Japan een enorme invloed gehad op de ontwikkeling van niet destructief onderzoek als testmethode zoals we die vandaag de dag kennen.

Voor nauwkeurig onderzoek naar defecten aan of net onder het oppervlak van magnetiseerbare materialen kan gebruik gemaakt worden van magnetisch onderzoek. Bij deze onderzoeksmethode word een magneetveld aangebracht rondom het materiaal waardoor er een lekveld ontstaat bij de defecten. Na het toepassen van de magnetische penetrant zullen deze lekvelden zichtbaar zijn in de vorm van scheurindicaties op het materiaal.

Het magneetveld kan worden aangebracht door gebruik te maken van de brede selectie aan hand yokes van Helling of door het onderzoek uit te voeren op een magneetbank. De hand yokes laten zich kenmerken door de robuuste bouw en uitstekende kwaliteit. Ze zijn beschikbaar in diverse formaten en uitvoeringen waardoor voor iedere situatie een perfecte oplossing geboden kan worden.

Net als bij penetrant onderzoek kan bij inspectie op basis van magnetisch onderzoek ook gekozen worden voor fluorescerende concentraties die in combinatie met UV-verlichting voor een nog groter contrast zorgen.