MeterCare: kalibratie en reparatie

Wat is MeterCare?

Het begrip MeterCare is de verzamelnaam voor kalibratie, tijdige herkalibratie en reparatie van je meetinstrumenten. MeterCare van KWx neemt de zorg betreffende kalibratie en de bewaking van de gestelde kalibratie-interval uit handen. Deze kalibratie-service wordt uitgevoerd door KWx.

Kalibratie en reparatie van meetinstrumenten

Merkonafhankelijk kalibreren van meetinstrumenten

Indien technische gegevens beschikbaar zijn, kan elk gerenommeerd merk meetinstrument worden gekalibreerd. KWx beschikt over diverse kalibratieprocedures van onder andere: ABB, Amprobe, Chauvin Arnoux, Gossen Metrawatt, Hioki, Fluke, Norma, Megger, Nieaf Smitt en Metrel. Voor instrumenten die niet binnen de competentie van ons lab vallen, werken wij samen met diverse externe kalibratielaboratoria.

Kalibratie met maximale zekerheid

Ons kalibratie-laboratorium hanteert de EN 17025 kalibratienorm. KWx is gecertificeerd volgens de NEN ISO 9001:2008 standaard. Voor elk type test- en meetinstrument is een standaardprocedure ontwikkeld. Eventuele reparaties worden natuurlijk uitgevoerd met originele fabrieksonderdelen. Op vervangende onderdelen geven wij 6 maanden garantie. Indien gewenst wordt het instrument voorzien van de laatste productupgrades en NEN 3140 beproefd.

Geen verrassingen: vaste tarieven

Met MeterCare ben je zeker van vaste vooraf bekende tarieven. Mocht tijdens het kalibreren van de meetinstrumenten blijken dat het instrument niet goed is, ontvang je vooraf geheel vrijblijvend een kostenopgave.

Uniek: gratis onderzoek

MeterCare gebruikers genieten van een extra voordeel. In het geval dat uw meetinstrument een storing vertoont onderzoeken wij deze, zonder hiervoor onderzoekskosten in rekening te brengen. Je krijgt vervolgens keurig een advies met eventueel een vrijblijvende prijsopgave. Vervolgens is de beslissing aan u.

Kalibratie-interval

Omdat altijd dezelfde procedure gehanteerd wordt, is het mogelijk om na meerdere uitgevoerde kalibraties de stabiliteit van het instrument vast te stellen. Het bovenstaande is van groot belang om de kalibratie-interval te bewaken c.q. te wijzigen. MeterCare geeft je vrijblijvend een advies over de kalibratie-interval. Wanneer tijdens het kalibreren blijkt dat het instrument niet meer aan de gestelde specificaties voldoet wordt het, vaak met behulp van vertrouwelijke fabrieksgegevens, gejusteerd en opnieuw gekalibreerd. De gebruiker ontvangt dan een certificaat met de meetresultaten van voor en na de uitgevoerde justering(en).

Kalibratie-oproep van MeterCare

Om je de zorg voor je meetapparatuur uit handen te nemen, worden alle van MeterCare voorziene meetinstrumenten opgenomen in de MeterCare database. Hierin worden alle essentiële gegevens van uw meetinstrumenten bewaakt. Je ontvangt als gebruiker 1 maand vóór het verstrijken van de afgesproken termijn een oproep om het instrument te laten kalibreren. Deze oproep-service is gratis!

Vaste doorlooptijden: afspraak is afspraak

Natuurlijk wil je een korte doorlooptijd. Met MeterCare ben je hier zeker van: vanaf datum ontvangst sturen wij binnen 5 werkdagen uw instrument(en) gekalibreerd retour. Hiervoor dien je wel vooraf een afspraak te maken. En als we de 5 dagen overschrijden? Voor elke extra werkdag brengen wij 5% op de kalibratieprijs in mindering.

MeterCare Express

KWx reserveert een aantal uur per week voor zogenaamde express kalibratie meetinstrumenten. De doorlooptijd bij express kalibratie bedraagt 2 werkdagen. Informeer naar de voorwaarden en tarieven.

Transport

Kalibraties van meetinstrumenten worden uitgevoerd in ons kalibratielab. Indien gewenst kan KWx zorgdragen voor een pakketdienst of koerier. Vraag naar de mogelijkheden. Gekalibreerde instrumenten worden standaard door KWx deugdelijk verpakt en met een pakketdienst geretourneerd.

Meetinstrument inleveren voor kalibratie

Heb je een afspraaknummer ontvangen van onze planning? Stuur dan je meetinstrument(en) met kort begeleidend schrijven naar:

KWx B.V.
Afd. MeterCare
Aston Martinlaan 41
3261 NB Oud-Beijerland

Klant van Rexel?

Lever eenvoudig je meetinstrumenten voor kalibratie of reparatie in bij je lokale Rexel vestigingen. Wij zorgen dan voor de logistieke afhandeling. Door het formulier bij Rexel in te vullen, geef je ons de opdracht tot kalibratie of reparatie. Is je meetinstrument weer klaar voor gebruik, dan wordt deze naar de lokale Rexel vestiging geretourneerd. Zoek hier naar een Rexel vestiging bij jou in de buurt.