Ultrasoon onderzoek

Behoort het uitvoeren van ultrasoon NDT inspecties tot jouw takenpakket? Dan wil je dit natuurlijk nauwkeurig maar ook zo efficiënt mogelijk uitvoeren. De geavanceerde USM Go+, de ultrasoon flaw detectorvan fabrikant Baker Huges GE, is daarbij onmisbaar. Onder andere geschikt voor toepassingen in de luchtvaart, automotive en olie- en gasindustrie.

Voordelen USM Go+ ultrasoon flaw detector

  • Unieke ultrasoon prestaties
  • Lichtgewicht en handzaam
  • Geschikt voor alle omstandigheden
  • Gemakkelijk te bedienen via 4 punts keypad en sneltoetsen
  • Voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen

Unieke ultrasoon prestaties

Door de uitstekende ‘near surface’ resolutie kun je scheuren die zich net onder het oppervlak bevinden op een betrouwbare manier in kaart brengen. De USM GO+ heeft een breed instelbare PRF (pulse repetition frequency). Dit is het aantal keer per seconden dat er een pulse getriggerd wordt. Door te kiezen voor een lage PRF kun je ghost echo’s voorkomen. Voor het inspecteren van lassen kun je een hoge PRF instellen.

Lichtgewicht en handzaam

Omdat de USM Go+ nog geen kilo (970 gram) weegt, is het de ideale oplossing voor inspecties in het veld of op moeilijk bereikbare plaatsen. Het instrument kun je eenvoudig in de handpalm plaatsen waardoor je altijd een hand vrij hebt om de taster te bedienen. Ben je linkshandig? Ook dat is geen probleem, het scherm draait dan automatisch mee. Kortom: het maakt jou als gebruiker een stuk mobieler!

Krachtpatser in alle situaties

De USM Go+ is een echte krachtspatser die ook onder de zwaarste omstandigheden toegepast kan worden. Het instrument is bijvoorbeeld voorzien van een rubberen beschermband, IP67 gecertificeerd en getest volgens militaire standaarden.

Heldere meetresultaten

Het scherm van de USM GO+ is de beste in zijn klasse. Met een formaat van 108mm x 64.8mm en een resolutie van 800 x 480 pixels zijn geluidsecho’s goed van elkaar te onderscheiden. Ook de meetwaarden zijn in alle omstandigheden goed zichtbaar. Bij situaties met veel zonlicht kun je de helderheid van het scherm flink opschroeven om de resultaten alsnog goed af te lezen. Moet je inspecties uitvoeren in donkere omgevingen? Dan kun je de helderheid verlagen om een rustiger beeld voor de ogen te creëren en tegelijkertijd de accuduur te verlengen. Daarnaast heeft de USM Go+ diverse opslag- en rapportagemogelijkheden. Vraag naar alle mogelijkheden bij je KWx contactpersoon.

De USM GO+ is geschikt voor een breed scala een toepassingen in onder andere de luchtvaart, automotive en olie- en gas industrie.