ATEX & Process Safety Congres 2019

ATEX & Process Safety Congres 2019 Evenement

Helaas, "ATEX & Process Safety Congres 2019" is geweest.

Bekijk hier de aankomende evenmenten.
Datum
Donderdag 6 juni 2019
Locatie
Evenementenlocatie DeFabrique
Adres
Westkanaaldijk 7 in Utrecht

Een innovatief en praktijkgericht programma over ATEX-richtlijnen, proces(on)veiligheid én explosieveilige producten, machines en installaties.

Het ATEX & Process Safety Congres is een interactief netwerkevent voor leveranciers, installateurs en eindgebruikers van explosieveilige producten of installaties. Deze vakmensen hebben regelmatig te maken hebben met ATEX-richtlijnen en andere vormen van procesveiligheid. Met een gevarieerd programma en meer dan 200 vakgenoten is dit hét evenement om je te laten informeren over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van explosie- en procesveiligheid.

Presentatie over intrinsieke veiligheid

Namens KWx zal Chris Ground van Eaton MTL een presentatie geven over het belang van Intrinsic Safety, Signal Conditioning en SIL (Safety Integrity Level) in Ex-zones. Actuele onderwerpen die veel invloed hebben op de continuïteit van productieprocessen in o.a. de petrochemische en farmaceutische industrie. Voor meer informatie over de verschillende producten en het ontwerpen van een intrinsiek veilige procesinstallatie heten we je van harte welkom op onze stand.

Het toepassen van intrinsiek veilige producten, zoals signaalbegrenzers zorgt ervoor dat Ex-i apparatuur in explosiegevaarlijke zones een beperkte hoeveelheid elektrische energie krijgt toegewezen, zodat er geen gas- of stofmengsel kan worden ontstoken. Door deze toepassing wordt de apparatuur in explosiegevaarlijke zones op de juiste manier verbonden met de veilige zone en kunnen productie- en controleprocessen worden beheerd.

Meer informatie over het event vind je op de website van het congres.