Basistraining thermografisch onderzoek

Basistraining thermografisch onderzoek Cursus

Helaas, "Basistraining thermografisch onderzoek" is geweest.

Bekijk hier de aankomende evenmenten.
Datum en locatie
Zie aanmeldformulier
Tijd
9:00 tot 16:00 uur
Vakgebied
Installatietechniek, thermografie, warmtebeelden
Prijs
€ 345,- excl. btw.
Docent
Maud Hovens (IRIS Thermovision)
Locatie
Aston Martinlaan 41 / Oud-Beijerland

Naar aanmelden

De basistraining thermografisch onderzoek in het kort

Het maken van thermografische opnamen met een warmtebeeldcamera is beduidend anders dan het maken van een digitale opname met een fotocamera tijdens de vakantie. Het is echt een vak om de juiste thermografische opname te maken, te analyseren en om te zetten in een heldere rapportage.

Overweeg je een warmtebeeldcamera aan te schaffen of heb je er net een aangeschaft? Dan voorziet deze training je van de nodige basiskennis om de meest gemaakte fouten te voorkomen.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze eendaagse training is ontwikkeld voor beginners in de thermografie. De training start met een overzicht van de elektrische, bouwkundige en industriële toepassingen. Vervolgens worden de basisbeginselen van infrarood thermografie en infrarode straling in relatie tot emissiegraad en reflectie behandeld. Tijdens praktijkoefeningen bedien je de camera in verschillende meetsituaties.

Tijdens de basistraining leer je:

 • Welke toepassingen er zijn voor thermografie;
 • Wat je met de camera wel en niet kan;
 • Welk type camera je voor een specifieke toepassing nodig hebt;
 • Wat infraroodstraling is en hoe het zich gedraagt;
 • De camera instellen voor het meten van temperaturen;
 • Hoe je op een goede manier thermisch beelden maakt;
 • De meest gemaakte fouten te voorkomen;
 • De mogelijkheden van de rapportage software.

Waarom deze basistraining volgen?

Na het afronden van deze basistraining heb je de basis gelegd voor het correct maken en beoordelen van een warmtebeelden in diverse situaties. Ook weet je hoe je op een veilige manier gebruik maakt van de benodigde meetapparatuur. De meetresultaten breng je vervolgens overzichtelijk in beeld met een inspectierapport.

Inhoud

 • Ontvangst en introductie deelnemers
 • Basistheorie thermografie
 • Praktijkmetingen met de camera
 • Analyseren meetresultaten (plenair)
 • Rapportage met FLIR Tools (+)
 • Evaluatie en afsluiting

Voorkennis

De basistraining thermografie is ingericht op beginners en mensen met interesse in thermografie en de toepassingen daarvan. Een technische achtergrond en basiskennis van natuurwetenschappen is aanbevolen.

Practicum

De basistraining thermografie bevat een practicum onderdeel waarbij je met diverse warmtebeeldcamera’s je meetvaardigheden kunt toetsen. De docent zorgen voor deskundige begeleiding op de aanwezige testobjecten. Het is ook mogelijk om metingen uit te voeren met je eigen meetinstrument(en).

Afronding

Na afronding van de training ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

Aanmelden

Heb je interesse in deze basistraining? Meld je dan aan via het formulier op deze pagina. Het aantal deelnemers per cursus is beperkt (max. 12 personen), schrijf je dus snel in!

De deelnamekosten bedragen 345,- euro (excl. btw). Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en eenvoudige lunch, zijn hierbij inbegrepen.

Heb je nog vragen? Neem voor meer informatie over deze meetworkshop contact met ons op via 0186 633 600 of stuur een e-mail.

Annuleren

Het kan natuurlijk voorkomen dat je onverwachts verhinderd bent, om wat voor reden dan ook. Wij vragen je vriendelijk om dit per e-mail (sales@kwx.nl) aan ons door te geven. De datum van annulering is hierbij van belang:

Tot 2 weken voor de start van de cursus kun je kosteloos annuleren. Heb je al betaald? Dan krijg je het cursusgeld volledig teruggestort op je rekening.

Annuleer je de cursus binnen 2 weken voor de geplande startdatum, dan brengen wij je het volledige cursusbedrag in rekening.

Als er te weinig aanmeldingen voor een cursus zijn, heeft KWx het recht om deze cursus te annuleren. Vanzelfsprekend krijg je hiervan tijdig bericht.