Meetworkshop NEN 1010 installatietesters

Meetworkshop NEN 1010 installatietesters Workshop

Helaas, "Meetworkshop NEN 1010 installatietesters" is geweest.

Bekijk hier de aankomende evenmenten.
Datum en locatie
Zie aanmeldformulier (incompany is mogelijk)
Tijd
09:00 tot 15:30 uur
Kosten
€ 255,- excl. btw. per persoon
Inclusief
Koffie, thee, lunch en cursusmateriaal
Docent
Kees Compaan of Cor van den Boogert
Vakgebied
Installatietechniek, e-installaties, NEN 1010

Naar aanmelden

De meetworkshop NEN 1010 installatietesters in het kort

Elektrische installaties in woningen en bedrijfspanden dienen te voldoen aan de NEN 1010 norm. Dit geldt voor nieuwe installaties, maar is ook van toepassing wanneer een installatie wordt uitgebreid. Tijdens de meetworkshop NEN 1010 installatietesters gaan we dieper in op deze norm en de daarbij horende metingen.

Bij het uitvoeren van een opleverinspectie of keuring van een elektrische installatie, zijn het volgen van de NEN 1010 en zorgdragen voor je eigen veiligheid belangrijke onderdelen. Hoe en waar maak je de juiste meetverbindingen? En hoe beoordeel je de meetresultaten?

Een productspecialist van KWx gaat in één dagdeel praktisch in op de huidige NEN 1010 normering en inspectie. Na het opfrissen van de theorie ga je onder deskundige begeleiding zelf aan de slag met praktijkmetingen op de testsimulator.

Deelnemers kunnen hun eigen meetinstrumenten gebruiken tijdens deze meetworkshop. Vertrouwd en gemakkelijk, zodat je de volgende dag direct aan de slag kunt.

Voor wie is deze meetworkshop bedoeld?

De meetworkshop NEN 1010 installatietesters is o.a. opgezet voor installateurs en technici die werkzaamheden uitvoeren aan elektrische (laagspannings)installaties. Tijdens de meetworkshop worden theorie, meetveiligheid en praktijkkennis opgefrist en getoetst. Daarnaast is de workshop ook geschikt voor aankomende installateurs die nog een keuze moeten maken in meetapparatuur.

Metrel Eurotest XC Metrel Eurotest XE Metrel Eurotest SE Profitest installatietester
MI3152 EurotestXC MI3102 EurotestXE MI3100 EurotestSE GMC Profitest

Waarom deze meetworkshop volgen?

Na het afronden van de meetworkshop NEN 1010 installatietesters heb je de basis gelegd voor het veilig inspecteren en beoordelen van een elektrische installaties. Ook weet je hoe je op een veilige manier gebruik maakt van de benodigde meetapparatuur. De meetresultaten breng je vervolgens overzichtelijk in beeld met een inspectierapport.

Inhoud

 • Ontvangst en introductie deelnemers
 • Theorie achter NEN 1010 metingen
  • Isolatieweerstand
  • Circuitimpedanties Zs en Zi
  • De verschillende aardlekschakelaars en bijbehorende grenswaarden
  • Testen van laadpalen
 • Rapportage van metingen
 • Praktijkmetingen op testsimulator
  • Metrel MI3102BT installatietester
  • Metrel MI3155XD installatietester
  • Eigen meetinstrument(en)
 • Vragenronde

De training is inclusief lunch.

Voorkennis

Voor deze meetworkshop is enige basiskennis over de NEN 1010 en voorkennis op het gebied van 230V/380V elektrische installaties en gereedschappen een pré.

Practicum

De meetworkshop NEN 1010 installatietesters bevat een practicum onderdeel waarbij je met diverse meetinstrumenten je meetvaardigheden kunt toetsen. De docent zorgt voor deskundige begeleiding op de aanwezige testobjecten. Het is ook mogelijk om metingen uit te voeren met je eigen meetinstrument(en).

Meetworkshop NEN 1010 installatietesters

Afronding

Na afronding van de meetworkshop ontvang je een bewijs van deelname.

Aanmelden

Heb je interesse in deze meetworkshop? Meld je dan aan via het formulier op deze pagina. Het aantal deelnemers per cursus is beperkt (max. 10 personen), schrijf je dus snel in!

De deelnamekosten bedragen € 255,- (excl. btw). Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en eenvoudige lunch, zijn hierbij inbegrepen.

Heb je nog vragen? Neem voor meer informatie over deze meetworkshop contact met ons op via 0186 – 633 603 of stuur een e-mail.

Locaties

De workshops worden regelmatig gegeven op 2 locaties in Nederland. De eerstvolgende datum en locatie kun je vinden bij het aanmeldformulier.

KWx B.V.
Aston Martinlaan 41
3261 NB Oud-Beijerland

Hemmink B.V.
Ampèrestraat 24-28
8013 PV Zwolle

Annuleren

Het kan natuurlijk voorkomen dat je onverwachts verhinderd bent. Wij vragen je vriendelijk om dit per e-mail (sales@kwx.nl) aan ons door te geven. De datum van annulering is hierbij van belang:

 • Tot 2 weken voor de start van de cursus kun je kosteloos annuleren. Heb je al betaald? Dan krijg je het cursusgeld volledig teruggestort op je rekening.
 • Annuleer je de cursus binnen 2 weken voor de geplande startdatum, dan brengen wij je het volledige cursusbedrag in rekening.

Als er te weinig aanmeldingen voor een cursus zijn, heeft KWx het recht om te annuleren. Vanzelfsprekend krijg je hiervan tijdig bericht.