Meetworkshop NEN 3140 apparatentesters

Meetworkshop NEN 3140 apparatentesters Workshop

Datum en locatie
Zie aanmeldformulier
Tijd
09:00 tot 13:00 uur
Kosten
€ 135,- excl. btw. excl. per persoon
Inclusief
Koffie, thee, lunch en cursusmateriaal
Docent
Kees Compaan of Cor van den Boogert
Vakgebied
Installatietechniek, elektrische arbeidsmiddelen, NEN 3140

Naar aanmelden

De meetworkshop NEN 3140 apparatentesters in het kort

Bij het uitvoeren van een NEN 3140 keuring worden elektrisch (hand)gereedschap, machines en apparaten getest op elektrische veiligheid. In de norm is vastgelegd dat elektrische arbeidsmiddelen periodiek – in de meeste gevallen om de 1 of 2 jaar – gekeurd dienen te worden. Tijdens de meetworkshop NEN 3140 gaan we dieper in op deze periodieke inspectie.

Bij het inspecteren van elektrische arbeidsmiddelen zijn het volgen van de NEN 3140 en zorg dragen voor je eigen veiligheid belangrijke onderdelen. Hoe en waar maak je de juiste meetverbindingen? En hoe beoordeel je de meetresultaten?

Een productspecialist van KWx gaat in één dagdeel praktisch in op de huidige NEN 3140 normering. Na het opfrissen van de theorie ga je onder deskundige begeleiding zelf aan de slag met praktijkmetingen op verschillende elektrische arbeidsmiddelen zoals boormachines, verlenghaspels, bouwkasten en distributiekabels. Vervolgens werk je de meetresultaten uit in een rapportage.

Deelnemers kunnen hun eigen meetinstrumenten gebruiken tijdens deze meetworkshop. Vertrouwd en gemakkelijk, zodat je de volgende dag direct aan de slag kan gaan.

Voor wie is deze meetworkshop bedoeld?

De meetworkshop NEN 3140 apparatentesters is bij uitstek geschikt voor startende keurmeesters en keurmeesters die hun theoretische en praktische meetkennis willen actualiseren. Veilig werken en keuren volgens de laatste ontwikkelingen staat centraal. Daarnaast is de workshop ook geschikt voor aankomende keurmeesters die nog een keuze moeten maken in meetapparatuur.

OmegaGT apparatentester DeltaGT apparatentester SigmaGT apparatentester GMC Secutest PRO
MI3360 OmegaGT MI3309 DeltaGT MI3310 SigmaGT GMC Secutest

Waarom deze meetworkshop volgen?

Na het afronden van de meetworkshop NEN 3140 apparatentesters heb je de basis gelegd voor het veilig keuren en beoordelen van een elektrische arbeidsmiddelen. Ook weet je hoe je op een veilige manier gebruik maakt van de benodigde meetapparatuur. De meetresultaten breng je vervolgens overzichtelijk in beeld met een inspectierapport.

Inhoud

Voorkennis

Voor deze meetworkshop is enige basiskennis over de NEN 3140 en voorkennis op het gebied van 230V/380V elektrische installaties en gereedschappen een pré.

Practicum

De meetworkshop NEN 3140 apparatentesters bevat een practicum onderdeel waarbij je met diverse meetinstrumenten je meetvaardigheden kunt toetsen. De docent zorgen voor deskundige begeleiding op de aanwezige testobjecten. Het is ook mogelijk om metingen uit te voeren met je eigen meetinstrument(en).

Meetworkshop NEN 3140 apparatentesters

Afronding

Na afronding van de meetworkshop ontvang je een bewijs van deelname.

Aanmelden

Heb je interesse in deze meetworkshop? Meld je dan aan via het formulier op deze pagina. Het aantal deelnemers per cursus is beperkt (max. 10 personen), schrijf je dus snel in!

De deelnamekosten bedragen € 135,- (excl. btw). Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en eenvoudige lunch, zijn hierbij inbegrepen.

Heb je nog vragen? Neem voor meer informatie over deze meetworkshop contact met ons op via 0186 – 633 603 of stuur een e-mail.

Locaties

De workshops worden regelmatig gegeven op 2 locaties in Nederland. De eerstvolgende datum en locatie kun je vinden bij het aanmeldformulier.

KWx B.V.
Aston Martinlaan 41
3261 NB Oud-Beijerland

Hemmink B.V.
Ampèrestraat 24-28
8013 PV Zwolle

Annuleren

Het kan natuurlijk voorkomen dat je onverwachts verhinderd bent, om wat voor reden dan ook. Wij vragen je vriendelijk om dit per e-mail (sales@kwx.nl) aan ons door te geven. De datum van annulering is hierbij van belang:

Tot 2 weken voor de start van de cursus kun je kosteloos annuleren. Heb je al betaald? Dan krijg je het cursusgeld volledig teruggestort op je rekening.

Annuleer je de cursus binnen 2 weken voor de geplande startdatum, dan brengen wij je het volledige cursusbedrag in rekening.

Als er te weinig aanmeldingen voor een cursus zijn, heeft KWx het recht om deze cursus te annuleren. Vanzelfsprekend krijg je hiervan tijdig bericht.