Meetworkshop Power Quality meetinstrumenten

Meetworkshop Power Quality meetinstrumenten Workshop

Helaas, "Meetworkshop Power Quality meetinstrumenten" is geweest.

Bekijk hier de aankomende evenmenten.
Datum
N.N.B. neem contact met ons op voor meer informatie.
Tijd
09:30 tot 16:00 uur
Kosten
€ 245,- excl. btw. (incl. koffie, thee, lunch en cursusmateriaal)
Docent
Cor van den Boogert
Vakgebied
Elektrische installaties, Power Quality
Locatie
KWx B.V.
Adres
Aston Martinlaan 41, Oud-Beijerland

Naar aanmelden

De meetworkshop Power Quality in het kort

De term Power Quality is een verzamelnaam voor de kwaliteit van elektriciteit. Monitoring van de kwaliteit van onze energievoorziening is inmiddels een standaard verschijnsel aan het worden binnen de industriële-, utiliteit- en woonsector. Tijdens de meetworkshop Power Quality gaan we praktisch in op het meten en analyseren van de kwaliteit van elektrische energie.

Wat voor kwaliteit mag je van het netwerkbedrijf c.q. energieleverancier verwachten en waar liggen de grenzen van een stabiele en dus betrouwbare energievoorziening?

Een slechte Power Quality kan leiden tot uitval van productieprocessen en onwerkbare situaties. Elektrische installaties bestaan voor een groot deel uit (gevoelige) elektronische componenten en besturing. Het monitoren van o.a. spanning, stroom en harmonische vervorming is dan ook noodzakelijk om onverstoorde processen te waarborgen.

Een productspecialist van KWx gaat in deze workshop praktisch in op actuele Power Quality vraagstukken, metingen en rapportages. Na het opfrissen van de theorie ga je onder deskundige begeleiding zelf aan de slag met praktijkmetingen op de testsimulator.

Deelnemers kunnen hun eigen meetinstrumenten gebruiken tijdens deze meetworkshop. Vertrouwd en gemakkelijk, zodat je de volgende dag direct aan de slag kan gaan.

Voor wie is deze meetworkshop bedoeld?

De Meetworkshop Power Quality is opgezet voor installateurs en technici die – met behulp van Qualistar, PEL of Power Master meetinstrumenten – werkzaamheden uitvoeren aan, en verantwoordelijk zijn voor, elektrische installaties en systemen. Tijdens de meetworkshop worden theorie, meetveiligheid en praktijkkennis opgefrist en getoetst.

Chauvin Arnoux Qualistar Chauvin Arnoux PEL Metrel Energy Master Metrel Power Master
C.A Qualistar Serie C.A PEL 10x Serie Energy Master Power Master

Waarom deze meetworkshop volgen?

Na het afronden van de Meetworkshop Power Quality heb je de basis gelegd voor het veilig monitoren en beoordelen van de stroom- en spanningskwaliteit van de energievoorziening. Ook weet je hoe je op een veilige manier gebruik maakt van de benodigde meetapparatuur. De meetresultaten breng je vervolgens overzichtelijk in beeld met een inspectierapport.

Inhoud

  • Ontvangst en introductie deelnemers
  • Wat verstaan we onder Power Quality
  • Wetgeving en normering (NL/EU)
  • Verschillende Power Quality analyzers
  • Meetveiligheid door meettoebehoren
  • Praktijkmetingen op testsimulator
    • Chauvin Arnoux PEL 102 en PEL 103
    • Chauvin Arnoux Qualistar serie
    • Metrel Power Master serie
    • Eigen meetinstrument(en)
  • Praktijkcases en mogelijk oplossingen
  • Vragenronde en afsluiting

Voorkennis

Voor deze meetworkshop is een elektrotechnische achtergrond, kennis van elektrische installaties en enige praktijkervaring met betrekking tot Power Quality een pré.

Practicum

De Meetworkshop Power Quality bevat een practicum onderdeel waarbij je met diverse meetinstrumenten je meetvaardigheden kunt toetsen. De docent zorgt voor deskundige begeleiding op de aanwezige testobjecten. Het is ook mogelijk om metingen uit te voeren met je eigen meetinstrument(en).

Meetworkshop Power Quality

Afronding

Na afronding van de meetworkshop ontvang je een bewijs van deelname.

Aanmelden

Heb je interesse in deze meetworkshop? Meld je dan aan via het formulier op deze pagina. Het aantal deelnemers per cursus is beperkt (max. 8 personen), schrijf je dus snel in!

De deelnamekosten bedragen € 245,- (excl. btw). Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en eenvoudige lunch, zijn hierbij inbegrepen.

Heb je nog vragen? Neem voor meer informatie over deze meetworkshop contact met ons op via 0186 – 633 603 of stuur een e-mail.

Locaties

De workshops worden regelmatig gegeven op 2 locaties in Nederland. De eerstvolgende datum en locatie kun je vinden bij het aanmeldformulier.

KWx B.V.
Aston Martinlaan 41
3261 NB Oud-Beijerland

Hemmink B.V.
Ampèrestraat 24-28
8013 PV Zwolle

Annuleren

Het kan natuurlijk voorkomen dat je onverwachts verhinderd bent, om wat voor reden dan ook. Wij vragen je vriendelijk om dit per e-mail (sales@kwx.nl) aan ons door te geven. De datum van annulering is hierbij van belang:

  • Tot 2 weken voor de start van de cursus kun je kosteloos annuleren. Heb je al betaald? Dan krijg je het cursusgeld volledig teruggestort op je rekening.
  • Annuleer je de cursus binnen 2 weken voor de geplande startdatum, dan brengen wij je het volledige cursusbedrag in rekening.

Als er te weinig aanmeldingen voor een cursus zijn, heeft KWx het recht om deze cursus te annuleren. Vanzelfsprekend krijg je hiervan tijdig bericht.