Boyd Corporation

Boyd Corporation

BOYD is een toonaangevende en innovatieve producent van standaard en op maat gemaakte oplossingen voor heat management voor vermogenselektronica. De BOYD producten combineren uitstekende thermische eigenschappen met superieure elektrische prestaties en uitstekende productkwaliteit.

Waarom heat management

Elektronische componenten (halfgeleiders) dissiperen aanzienlijke hoeveelheden warmte. Wanneer deze warmte niet adequaat wordt afgevoerd, kan dit leiden tot beschadiging of vernietiging van de halfgeleider en uiteindelijk van het gehele systeem.

Boyd Corporation biedt hiervoor de volgende oplossingen:

  • Thermisch geleidende, elektrisch isolerende materialen
  • Thermisch geleidende, elektrisch niet-isolerende materialen
  • Koelprofielen
  • Bevestigingsmaterialen

Toepassingen

Deze producten worden onder andere toegepast in de automotive sector, ruimtevaart, IT en control technologie, medische engineering, consumer elektronica en in de groene energiemarkt.

Optimale thermische koppeling

Om warmte af te voeren, worden elektronische componenten gewoonlijk gemonteerd op koelprofielen. In de regel is de oppervlakte van deze koelprofielen niet voldoende vlak, waardoor verdere behandeling nodig is (frezen, polijsten, enz.). Dit is nodig om voldoende thermisch contact te bereiken. De extra bewerking en kosten van oppervlaktebewerking kunnen worden vermeden wanneer optimale thermische koppeling wordt bereikt door middel van thermisch geleidende interface materialen. Indien nodig bieden deze thermische interface materialen ook elektrische isolatie tussen het elektronische component en het koelprofiel.

Ga naar website