Hawke International

Hawke International

HAWKE is sinds vele jaren marktleider van explosieveilige installatie-producten en loopt qua ontwikkeling en innovatie voorop. Vandaar dat HAWKE als eerste fabrikant van kabelwartels met een geheel ATEX gecertificeerd programma op de markt kwam. De meest voorkomende wartels voor zowel ongearmeerde als gearmeerde kabel zijn uit voorraad leverbaar.

Explosieveilige wartels

HAWKE explosieveilige wartels dekken het volledige scala aan kabeltypes en zijn geschikt voor toepassingen van algemeen industrieel ATEX tot verhoogd explosieveilig (Eexe) en drukvast (Eexd). Alle explosieveilige wartels zijn ATEX gecertificeerd. Daarnaast levert HAWKE ook explosieveilige wartels met internationale certificeringen zoals UL, CSA, CEPEL en GOST.

KWx is gecertificeerd en bevoegd om zelfstandig explosieveilige warteltrainingen te verzorgen voor onze klanten. Met succes, hebben we reeds bij een aantal klanten deze warteltraining mogen verzorgen. Deze trainingen worden gegeven op locatie bij de klant en worden ‘op maat’ gemaakt, afhankelijk van uw behoefte en warteltypes.

Explosieveilige connectoren

Voor een snelle maar veilige afschakeling van de netspanning ten behoeve van onderhoud, reparatie of vervanging van cruciale onderdelen. Deze HAWKE connectoren verzorgen tevens een snelle verbinding met tijdelijke of portable apparatuur. Hierdoor wordt een kortere buitenbedrijf situatie van kapitaal-intensieve processen bereikt.

Explosieveilige klemmenkasten

HAWKE levert een compleet programma aan behuizingen voor toepassing in industriƫle omgevingen. Variƫrend van waterdichte tot explosieveilige behuizingen. Op basis van uw opgave van inhoud / functie kunnen wij een gedetailleerde aanbieding maken en u eventueel begeleiden bij het ontwerp.

De explosieveilige behuizingen bestaan uit klemmenkasten en controle stations in zowel polyester als roestvaststaal in Ex-e (verhoogde zekerheid). Ook complete Ex-d (drukvaste) besturings-/ bedieningspanelen compleet met alle benodigde schakelmateriaal en bedrading behoren tot de mogelijkheden en zijn beschikbaar in aluminium of roestvaststaal.

Geschikt voor toepassing in zone 1/21 en zone 2/22 en voldoen aan de ATEX en/of IEC Ex regelgeving.

Producten van Hawke