Hawke International

Hawke International

HAWKE is sinds vele jaren marktleider van explosieveilige installatie-producten en loopt qua ontwikkeling en innovatie voorop. Vandaar dat HAWKE als eerste fabrikant van kabelwartels met een geheel ATEX gecertificeerd programma op de markt kwam. De meest voorkomende wartels voor zowel ongearmeerde als gearmeerde kabel zijn uit voorraad leverbaar.

Explosieveilige wartels

HAWKE explosieveilige wartels dekken het volledige scala aan kabeltypes en zijn geschikt voor toepassingen van algemeen industrieel ATEX tot verhoogd explosieveilig (Eexe) en drukvast (Eexd). Alle explosieveilige wartels zijn ATEX gecertificeerd. Daarnaast levert HAWKE ook explosieveilige wartels met internationale certificeringen zoals UL, CSA, CEPEL en GOST.

KWx is gecertificeerd om zelfstandig warteltrainingen te verzorgen voor Hawke kabelwartels. Een productspecialist van KWx gaat in één dagdeel praktisch in op onderwerpen die van belang zijn bij het selecteren en installeren van Hawke kabelwartels in een ATEX-omgeving.

Explosieveilige connectoren

Voor een snelle maar veilige afschakeling van de netspanning ten behoeve van onderhoud, reparatie of vervanging van cruciale onderdelen. Deze HAWKE connectoren verzorgen tevens een snelle verbinding met tijdelijke of portable apparatuur. Hierdoor wordt een kortere buitenbedrijf situatie van kapitaal-intensieve processen bereikt.

Klemmenkasten en control stations

HAWKE levert een compleet programma aan behuizingen voor toepassing in industriële omgevingen. Variërend van waterdichte tot explosieveilige behuizingen. Op basis van de opgave van inhoud / functie kunnen wij een gedetailleerde aanbieding maken en klanten begeleiden bij het ontwerp.

De explosieveilige behuizingen bestaan uit klemmenkasten en control stations in zowel polyester als roestvaststaal in Ex-e (verhoogde zekerheid). Ook complete Ex-d (drukvaste) besturings-/ bedieningspanelen compleet met alle benodigde schakelmateriaal en bedrading behoren tot de mogelijkheden en zijn beschikbaar in aluminium of roestvaststaal.

Geschikt voor toepassing in zone 1/21 en zone 2/22 en voldoen aan de ATEX en/of IEC Ex regelgeving.

Producten van Hawke