Hawke Transit System

Hawke Transit System

Hawke Transit System (HTS) is een fabrikant van kabeldoorvoersystemen. Met inmiddels meer dan 30 jaar ervaring, is Hawke Transit System toonaangevend marktleider binnen de sector. In 2005 overgenomen van Hawke International, is HTS tegenwoordig onderdeel van de Fernández Jove Group.

Het Hawke Transit System, dat onder andere ATEX gecertificeerd is, beschermt tegen vuur, gas, water, explosies, rook, radiatie, uv-licht, EMC en chemicaliën.

Maritieme en civiele kabeldoorvoersystemen

Door de beschikbaarheid van verschillende typen frames is het Hawke Transit System geschikt voor zowel civiele als maritieme toepassingen en gefabriceerd om aan de strengste on- en offshore eisen te voldoen. De civiele, maritieme en ronde frames zijn beschikbaar in staal en RVS.

Kabeldoorvoer met kleurcodering

Aan de kabeldoorvoerblokken is een kleurcodering toegevoegd die ervoor zorgt dat altijd het juiste doorvoerblok gebruikt wordt. Dit resulteert in zowel een snelle herkenning voor installateurs als een snelle inspectie voor inspecteurs. Elke kleur vertegenwoordigt een minimale en maximale kabeldiameter die met het betreffende blok kan worden doorgevoerd.

Met deze ‘tolerantie’ kan men met een relatief gering aantal doorvloerblokken, ieder met een andere afmeting per betreffend blok, kabels doorvoeren met een diameter tussen de minimale en maximale waarde die bij het betreffende blok hoort. Op deze manier worden toleranties in kabeldiameter eenvoudig opgevangen.

Compressie tool en andere toebehoren

De afsluiting van het Hawke Transit System is zeer eenvoudig, door middel van een handige compression tool. Naast deze compression tool biedt KWx nog een aantal andere toebehoren aan die de installatie van het kabeldoorvoersysteem nog makkelijker maken.

Hawke Design Software

Het is niet altijd even makkelijk om het kabeldoorvoersysteem precies goed te berekenen. Ook hier heeft Hawke Transit System wat op gevonden, de Hawke Design Software. Dit programma geeft inzicht in de benodigde materialen en adviseert hoe het systeem efficiënt gevuld kan worden. Via de website van HTS kan deze software gratis opgevraagd worden

Producten van HTS