Uitbreiding productportfolio HTS

28 maart 2018

Uitbreiding productportfolio HTS

De kabeldoorvoeringen van Hawke Transit System staan bekend als betrouwbare en eenvoudig te installeren oplossingen voor het doorvoeren van kabels. Onlangs heeft de fabrikant een aantal nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd om nog beter in te kunnen spelen op specifieke klantwensen.

HRST rond frame

HTS heeft al langere tijd de ronde HRT frames in het pakket waarmee diverse kabels doorgevoerd kunnen worden door het gebruik van de bekende groene doorvoerblokken. Voor toepassingen waarin slechts een enkele kabel doorgevoerd wordt, presenteert de fabrikant nu de HRST serie. Het grote voordeel van deze frames is dat ze door de ronde binnenkant veel minder ruimte innemen dan de HRT frames met een vierkante binnenkant.

De HRST serie is geschikt voor kabels van 4 tot 170 mm waarbij elk frame een klembereik heeft van 7 mm zonder aanpassingen te maken aan het product. Doordat de HRST frames met een open zijkant worden geleverd, kunnen ze zelfs nog geplaatst worden nadat de kabels al getrokken zijn.

H-DM cabinet seal

Speciaal ontworpen als oplossing voor klemmenkasten presenteert HTS de H-DM cabinet seal serie. Door gebruik te maken van een aluminium frame heeft de fabrikant ervoor gezorgd dat het gewicht van de waterdichte kabeldoorvoering zo laag mogelijk blijft. Deze kabeldoorvoeringen zijn zo ontworpen dat ze als uiterst efficiƫnte oplossing gelden voor situaties waarbij geen branddichtheid vereist is maar waar bescherming tegen water en stof de hoogste prioriteit heeft.

Nieuw kabeldoorvoerblok: HF 90/30 Trefoil

Voor het snel en eenvoudig doorvoeren van drie kabels tegelijk, is het HF 90/30 Trefoil kabeldoorvoerblok nu beschikbaar. De noodzaak om drie individuele kabeldoorvoerblokken te gebruiken, komt hiermee te vervallen. De HF 90/30 blokken zijn leverbaar voor kabels met een buitendiameter van 25,5 – 27,5 mm tot en met een diameter van 50,5 – 52,5 mm. Ook de kleurindicatie, waar de HTS kabeldoorvoerblokken bekend om staan, is van toepassing op de Trefoil serie.

Accessoires en tools

Clamp tool

Bij het installeren van een compleet kabeldoorvoersysteem kan het voorkomen dat het doorvoerframe nog niet helemaal gevuld is met doorvoerblokken en dat de installatie tijdelijk stil ligt. In dit geval komt de HTS clamp tool van pas. Hiermee kunnen eenvoudig de al geplaatste blokken op hun plaats worden gehouden totdat doorgegaan wordt met de installatie van de resterende doorvoerblokken.

EMC kabelmantel verwijderingstool

Voor het aanbrengen van EMC kopertape moet de mantel van de betreffende kabel over de lengte van het doorvoerblok worden verwijderd. Om dit snel en eenvoudig te kunnen doen, is er nu een handige tool van HTS beschikbaar: de EMC cable sheath remove tool. Deze tool kan zowel kabels met een harde als zachte buitenmantel aan en is verkrijgbaar in drie maten.

Deel dit bericht