Home » Nieuws » Op IGBT-technologie gebaseerde solid-state DC breaker

Op IGBT-technologie gebaseerde solid-state DC breaker

Bewezen technologie geadopteerd door toonaangevende system integrators

Op dit moment zijn er meerdere schepen operantioneel terwijl hun SMART DC micro grids worden beschermd met onze Astrol DC breakers. Deze technologie maakt de succesvolle implementatie van zeer efficiënte systemen en topologieën mogelijk, zoals gesloten bus-, multibus- en ringsystemen. Dat is de reden dat toonaangevende elektrische system integrators voor deze technologie kiezen. 

Als system integrator kunnen we ons voorstellen dat u vragen heeft over onze solid-state DC breaker voor maritieme toepassing. In dit artikel benadrukken we de belangrijkste features en beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Levensduur in lijn met compleet aandrijfsysteem

Het ontwerp van onze DC breakers is gebaseerd op marktinput. Een van de door de industrie opgelegde eisen was een productlevensduur van ten minste 15 jaar. Dit wordt bereikt door voldoende redundantie toe te voegen. Daardoor overtreft de levensduur van onze solid-state DC breaker switches zelfs de standaardlevensduur van een typisch aandrijfsysteem. Er is geen onderhoud nodig. De redundantie leidt ook tot een extra robuust systeem. Dit komt tot uiting in het extreem hoge aantal kortsluit- en afschakelcondities zonder enige vorm van slijtage of schade. Kortom: wij hebben een onderhoudsvrije, robuuste en betrouwbare solid-state DC breaker switch op de markt gebracht.

De Astrol DC breaker switch kan hoge aantallen kortsluit- en afschakelcondities ondergaan, zonder enige vorm van slijtage of schade.

Compact and modular, space is money!

Onze solid-state DC breaker switches zijn modulair en kunnen worden geïntegreerd in zowel nieuwe als bestaande/retrofit-systemen. Het is een plug-and–playmodule die past in elk type of merk elektrisch aandrijfsysteem. Dankzij het compacte design passen ze in een standaardkast.

Op IGBT-technologie gebaseerde solid-state DC breaker

Veelgestelde vragen

Waarom hebben we gekozen voor IGBT-technologie in plaats van IGCT-technologie?

IGBT-modules worden geproduceerd door verschillende fabrikanten, wat de supply chain risico’s beperkt in vergelijking met een single source IGCT. Bovendien zijn snelheid (geen extra inductie nodig om veilig te waarborgen in systemen met lage inductie), eenvoudige parallelschakeling en beschikbaarheid van cruciaal belang.

Kan jullie DC breaker switch meer dan 1 kV DC aan?

Ja, onze door het maritieme type goedgekeurde reeks DC-schakelaars kan zelfs tot 1,5 kV DC nominaal aan.

Wat zijn de foutdetectie- en -clearance tijden?

Afhankelijk van de rating van de DC breaker switch en de inductie van het systeem is een totale fout clearing van 10 – 21 μs (microseconden) haalbaar.

Bij een systeeminductie van 4 μH:

  • Afschakeltijd: 8 μs
  • Totale fout clearing 7-13.4 μs

Wat zijn de huidige ratings?

We hebben een marine type approval tot 3kA DC. De type approval voor 5 kA DC volgt begin 2023. Andere uitvoeringen (in AC of DC), afhankelijk van de toepassing, tot 11 kV en tot 6 kA zijn mogelijk. Neem contact op voor meer informatie.

Is jouw DC breaker switch gecertificeerd voor toepassing aan boord van schepen?

Ja, onze solid-state DC breaker switch is goedgekeurd door DNV voor maritieme toepassingen.

Voeren jullie kortsluittesten uit voor oplevering?

Elke DC breaker zal tijdens de FAT (fabrieksacceptatietest) 2 kortsluittesten onder volledige belasting ondergaan. Onze DC breaker switch vertoont geen degradatie, zelfs niet na meerdere kortsluitingen. Bekijk de kortsluittest van onze 3kA DC-schakelaar onder volledige belasting in het hoogspanningstestlab van Astrol Electronic AG in Zwitserland.

Meer over onze solid-state DC breaker

Lees meer over hoe onze solid-state DC breakers optimale bescherming bieden voor uw DC-net of bekijk al onze beschikbare solid-state DC breakers in onze productcatalogus.

Meer over onze op IGBT gebaseerde solid-state DC Breaker voor maritieme toepassingen.

Neem contact met ons op

Heeft u aanvullende of meer specifieke vragen? Onze ervaren adviseurs adviseren u graag. Met onze maritieme DC-oplossingen en professionele ondersteuning zorgen wij ervoor dat u altijd voldoet aan uw speciale, elektrische en mechanische eisen!

Astrolkwx team Rotterdam

Lees meer over onze andere applicaties

  • Tractie

    Vermogenselektronicacomponenten voor tractie zoals halfgeleiders spelen een cruciale rol in moderne spoorweginfrastructuur, tractievoertuigen en onderstations.

  • Duurzame energie

    Betrouwbare en groene stroomopwekking uit hernieuwbare energiesystemen (RES) neemt toe. Vermogenselektronica speelt een cruciale rol bij het mogelijk maken van duurzame energieopwekking.

  • Maritiem

    Astrolkwx biedt oplossingen voor de meest complexe DC-uitdagingen aan boord van schepen. Wij bieden een compleet assortiment aan componenten en klantspecifieke oplossingen.

  • E-mobiliteit

    Astrolkwx zet zich in voor milieuvriendelijk transport en levert vermogenselektronica-componenten zoals zekeringen, weerstanden en halfgeleiders aan verschillende industrieën.

Lees verder

Stuur je vraag naar

Stuur ons je vraag