Vermogenselektronica

Schakelen, regelen en omvormen van elektrisch vermogen

Het aansturen, omvormen en beveiligen van elektriciteit zijn onmisbare processen in het transporteren en verdelen van energie. Zonder vermogenselektronica is het onmogelijk om eindgebruikers van de juiste vorm van elektriciteit te voorzien. Een simpel voorbeeld is het verschil tussen een metro en een elektrische auto. Beide worden elektrisch aangedreven, maar hebben een andere energiebron en een verschil in energieverbruik.

Door in het distributienetwerk vermogenselektronica toe te passen wordt de elektrische energie omgevormd, aangestuurd, geschakeld en beveiligd. Deze ‘handelingen’ worden uitgevoerd door verschillende vermogenselektronica componenten zoals diverse soorten halfgeleiders of combinaties daarvan, speciale zekeringen, condensatoren en weerstanden. Afhankelijk van de toepassing kunnen dit eenvoudige of juist zeer complexe producten zijn.

Vermogenselektronica componenten van KWx

Met een uitgebreid assortiment aan componenten voor gelijk- en wisselspanning levert de Vermogenselektronica divisie van KWx oplossingen voor al deze uitdagingen. Naast standaard catalogusproducten van A-leveranciers ligt de kracht van deze divisie op het co-creëren van klantspecifieke oplossingen. KWx specialiseert zich onder andere in het bieden van oplossingen voor toepassing in DC-netwerken.
Deze positie wordt, mede dankzij een aantal innovatieve oplossingen op dit specifieke vakgebied, de komende jaren verder uitgebouwd.

Door jarenlange ervaring en een uitgebreid netwerk worden afnemers ondersteund met doelgerichte oplossingen op vrijwel elk gebied van vermogenselektronica.
Daarnaast levert KWx toebehoren zoals koelprofielen, stroom- en spanning sensoren en montagemateriaal. Veel van deze producten vinden hun toepassing in de maritieme, industriële en transportsector.

Lees meer